Solvarme er en klimavenlig løsning til opvarmning af brugsvandet i din bolig. Med et solvarmeanlæg omsætter du solens stråler til forureningsfri energi.

 

Producer dit eget brugsvand og centralvarme

Selvom Danmark ligger på den nordlige halvkugle har vi lige så mange solskinstimer som f.eks. Paris. Det betyder at vi gratis modtager ca. 1000 kWh/m2 solenergi om året. Hvert år leverer solen således energi svarende til ca. 100 liter olie pr. kvadratmeter.

 

Solvarme er CO2 neutral energi

Varme fra solenergi er en af de reneste energiformer og er som en af de få alternative energityper stort set helt CO2 neutral. Et solvarmeanlæg til en familie med et normalt vandforbrug, på ca. 45 ltr. pr. person i døgnet, kan spare ca. 1 ton CO2 om år.

 

Nye muligheder ved nybygning og tilbygning

De nye energirammer der via lovgivning er fastlagt i bygningsreglementerne BE06 og BE08, stiller strenge krav til en nybygget boligs samlede energitab. Det giver begrænsede muligheder for store vinduespartier og lignende. Solvarme giver derimod mulighed for dette, da den energi som solvarmeanlægget yder, bliver modregnet i husets samlede energiforbrug. Med de kommende isoleringskrav, er det en meget stor fordel at have solvarme i nybyggeri og ved større renoveringer af boliger, for at kunne overholde isoleringskravene.

 

Overvejer du solvarmeanlæg?

Et solvarme anlæg skal ifølge loven opsættes af en autoriseret VVS installatør. Vi sørger for opsætning og rådgivning af solvarmeanlæg og har forskellige mærker du kan vælge imellem. Der er ingen lovpligtig serviceeftersyn forbundet med solvarmeanlæg efter det er monteret.